Преподаватели от Ямбол бяха на посещение в Силистра по Национална програма „Иновации в действие“

На 28-ми и 29-ти април на посещение в Силистра, по Национална програма „Иновации в действие“, бяха преподаватели от ОУ „Любен Каравелов“ и ОУ „Петко Славейков“ от град Ямбол. Заедно с колеги от ОУ „Отец Паисий“, представители на РУО – Силистра и на Общинските власти, те се запознаха с работата на Иновативно училище „Св.св. Кирил и Методий“, което втора година реализира проекта „Разкази за Силистра и Дунава“. Основният акцент в иновацията е повишаването на качеството на образование в проактивна среда, чрез клубни форми за учениците от прогимназиален етап – „Краезнание“, „Аз общувам с Европа“ и „Аз уча румънски език“. При малките ученици 6 паралелки имат статут на „Градски детективи“, които веднъж месечно провеждат своите изследователски дни, търсейки интересни факти от градската среда.

Гостите бяха очаровани от симбиозата в представянето на клубовете, под надслов „Пристан“, където български, английски и румънски обичаи и танци изградиха „мост на реката“, открихме общи думи и корени.

Вторият ден, заедно с „Градските детективи“ от 2а и 2в класове, станаха свидетели на измерване и отчитане нивото на р. Дунав, а речните вълци от Дунавския клуб ги запалиха по ветроходство и риболов.

„Черешката на тортата“ бе изненадата от кмета на града – д-р Юлиян Найденов, който организира разходка с соларно корабче по Дунав за всички участници в иновативния ден.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе