12-ото издание на Събора на лазарските песни и танци – Калипетрово 2022 г.

Приятелят на Силистра и Крайдунавска Добруджа, включително и на православните отци от Доростолска и от Русенска епархии, г-н Аурел Котобан от община Кирнодж, намираща се в област Кълъраш в Република Румъния, която е побратим на община Тутракан, доведе самодейци от местния културен дом, за да участват в 12-ото издание на Събора на лазарските песни и танци – Калипетрово 2022 г.

Г-н Котобан е началник на местната пощенска служба и е автор на книга за св. Дасий, първият известен доростолски мъченик, загинал в името на християннската вяра в древния Дуросторум. Релу, както го наричат, е и един от получаващите образование в Центъра за продължаващо обучение към Филиал Силистра на Русенския университет, в чиито академични събития неведнъж е участвал.
Той е и чест гост в службите на катедралния храм „Св. равноопастоли Петър и Павел“ в Силистра, но най-вече за празника на църквата и винаги за празника, посветен на доростолските мъченици, в който по традиция се включват обикновено и много поклонници от северната ни съседка.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе