Карате клуб „Шото-Витяз“ със златен медал на Държавно първенство в олимпийското карате

На 9 и 10 април 2022г. се проведе Държавното първенство в олимпийското карате. Надпреварата включва участници във всички възрасти в дисциплините ката и кумите. Състезанието се проведе в столичната зала „Асикс Арена“ през уикенда.

Карате клуб „Шото -Витяз“ отбеляза златен медал. Красен Николаев заслужено грабна приза в категорията си.

Тимът завоюва общо 7 медала в различните категории – 1 златен, 1 сребърен за Стоян Стоянов и 5 бронзови отличия за Теодор Атанасов, Владислав Хърватев, Едис Мустафов, Ростислав Конов и Калоян Тодоров. Достойно представиха клуба и състезателите Радослав Георгиев, Преслав Панев и Силвена Кралева.

Държавното първенство се проведе с участието на 610 състезатели от 34 клуба в страната. То мина и под знака на 30-годишния юбилей на Българска национална федерация Карате (БНФК).

По време на честванията бяха връчени почетни плакети за цялостен принос от олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова на 14 отличили се основоположници на традициите на карате спорта в България.

Специално внимание за заслуги бе отдадено на Ангел Константинов, Петър Василев, Димитър Димитров, Спас Спасов, Петрозар Шолев, Васил Николов, Александър Тодоров, д-р Васил Величков, Васил Манолов, Стефан Читаков, Ванчо Опров, Малин Малинов, Георги Пайтов, Цончо Колев и посмъртно на Евгени Щерев.

Репортаж от събитието ще може да гледате в предаването за бойни спортове и изкуства „BOEC.BG“ тази неделя, 17-ти април, от 19:00 ч. по телевизия Bulgaria ON AIR.

От името на ръководството и членовете на КК „Шото-Витяз“ изказваме благодарност на спонсорите Тодор Стаматов, фирма „Мероне“, фирма „Елика Процесинг“ ООД, фирма „Трети май“ за финансовата помощ и съдействието при организацията и участието в турнира.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе