Изложба-базар „С аромат на пролет“

С аромат на пролет и с надежда за мир, благоденствие и добро за всички хора по света бе открита Благотворителната изложба на учениците от школите по изобразително изкуство от ЦПРЛ- ОДК, Силистра. Събитието уважиха десетки родители, учители и деца.Сред гостите на откриването бяха д-р Юлиян Найденов кмет на Община Силистра,

Катя Кръстева – областен управител, Габриела Миткова – началник на Регионално управление на образованието, Силистра. Изложбата събира средства за децата на Украйна по призива на МОН и БЧК.

Над 120 деца и ученици се вдъхновяват и развиват таланта си под ръководството на техните учители – Елена Маркарян и Вихрен Иванов.

Учениците от школите творят и от началото на учебната година завоюваха призови места в международни и национални конкурси.

Доброволческата инициатива „Деца помагат на деца“ е в подкрепа на украинските деца, които се обучават повече от 10 хиляди деца в 63 неделни училища в Украйна. С част от събраните средства ще бъдат закупени ученически пособия и ще бъдат предадени на представителството на БЧК .

Поздравителни адреси на изявените през първия учебен получиха:
1. Преслава Бобева – І място в Националния конкурс за детска рисунка „Вълшебният свят на Родопите“- Кърджали и ІІІ място в Националния конкурс за детска рисунка „Библиотеката през моите очи“- Силистра
2. Йоана Велинова – ІІ място в Националния конкурс за детска рисунка „Библиотеката през моите очи“- Силистра и ІІІ място в Националния конкурс за рисунка „Водата извор на живот“ – Бургас
3. Цвета Цанкова – ІІ място в Националния конкурс за детска рисунка „Библиотеката през моите очи“- Силистра
4. Теодора Маринова – ІІІ място в Националния конкурс за детска рисунка „Св.Трифон Зарезан“ – Сунгурларе
5. Даная Маринова – специалната награда на публиката в Националния конкурс за рисунка „Морето не е за една ваканция“ – Поморие и Отличен в Националния конкурс за рисунка на кукерски игри „Магията на Кукеровден“ – Бургас
6. Гергана Галинова – специалната награда на ДЗИ в Националния конкурс „Моето ДЗИ“ – София. Рисунката е включена в календара на ДЗИ за 2022година.
7. Радослав Георгиев – Отличен в Националния конкурс за рисунка на кукерски игри „Магията на Кукеровден“ – Бургас
8. Лорена Младенова – Награда на публиката в Националния конкурс за детска рисунка „Пролет върху листа“ – Кюстендил
9. Ана Георгиева – Награда на публиката в Националния конкурс за детска рисунка „Пролет върху листа“ – Кюстендил
10. Ния Велинова – ІІ място в Национален конкурс „Библиотеката в моите очи“
11. Александра Младенова – ІІІ място в Национален конкурс „Библиотеката в моите очи“
12. Яна – Мария Господинова и
13. Белослава Иванова – с поощрителна награда в Национален конкурс „Библиотеката в моите очи“

Поздравителен адрес получиха и техните ръководители: г-жа Елена Маркарян и г-н Вихрен Иванов.

Картините ще бъдат изложени в Регионалната библиотека до 23 март , а на 24 март ще бъдат във фоайето на салона на Община Силистра, където от 16.30 часа на 24- ти ще бъде представен спектакъла “ Как се лекува лъвски страх“ от най- младите актьори на театрално студио „Артистик“.

Благодарности за гостоприемството на Регионална библиотека „Партений Павлович“, подчерта директорът на ОДК-Гинка Вандева.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе