На 18 февруари Силистра почита 149 години от гибелта на Апостола на Свободата

На 18 февруари 2022 година Силистра почита 149 години от гибелта на Апостола на Свободата – Васил Левски.

Има много родолюбиви и смели българи, допринесли за славната история на България, но когато чуем името на Левски всичко в нас потрепва. Няма по–величествена и славна личност от него в българската история.

Жаждата за свобода, волята му за борба, смелостта и жертвата му, го издигат високо в очите и сърцето на всеки българин. Днес ние дължим свободата си на този блестящ и велик патриот и революционер. Във времена, когато народът тегне под робския хомот и търпи, Левски надскача робската психика на българина и приема свободата като своя кауза и цел. Историята отреди на Левски единствената награда, която той е искал за себе си – безсмъртие в паметта на бъдните поколения.

През целия ден граждани и организации могат да изразят своята признателност пред бюст- паметника на Васил Левски в града. Поради необходимостта от спазване на противоепидемични мерки е препоръчително поднасянето на венци и цветя да се извършва в индивидуален порядък.

Левски, Дяконът, Апостолът на свободата, Васил Иванов Кунчев – са само част от имената на най- великия българин на всички времена, човекът, чието име се споменава с гордост от всички нас 149 години по-късно.

Нека се гордеем, че сме българи! Майка България застава на колене пред своя най-предан син!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе