Областен информационен център Силистра стартира нов проект

Екипът на Областен информационен център в Силистра с ръководител Ана Караджова, който е част от мрежата от 27 подобни звена в страната, покриващи всички 265 общини, проведе своята встъпителна среща с представители на медиите във връзка с началото на новия си двугодишен проектен период (2022-2023).

За осъществяването му е подписан договор с община Силистра, предвид финансирането му с общо 250 хил. лева – безвъзмездна помощ с европейски средства и национално съфинансиране. Предстои среща с областния управител на област Силистра на екипа на ОИЦ, за да бъде представена работата му за новия период, както и обобщение за дейността от 2011 г. насам в рамките на две оперативни програми („Техническа помощ“ и „Добро управление“).

Според предварителните планове в страната предстоящ общо над 100 събития, от които 20 в област Силистра – информационни и работни срещи със заинтересовани страни, включително чрез рейдове в общините, както и семинари. Ще бъдат издадени над 200 информационни материали – два от тях в Силистра. Нов момент е участието на експертите на центровете в консултантски звена медиация и публични консултации към регионалните съвети за развитие – в случая РСР в Северен централен район, част от който е област Силистра.

В края на м. март се очаква да стартира програма за енергийна ефективност за бизнеса, чието представяне предстои от ОИЦ Силистра – със сигурност в Силистра и по всяка вероятност в Тутракан, тъй като има запитвания от страна на фирми. Актуална е и Програма за развитие на селскостопанските райони, за участие в която желаещите могат да се обръщат към Служба за съвети в земеделието. Очаквания има да бъдат отворени и конкурси за проекти във всички програми от предишния програмен период (2014-2020), по които са останали недоизразходвани средства.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе