Заповедта на премиера за въвеждане на зелен сертификат в сградата на Министерския съвет е в сила

Заповедта на министър-председателя Кирил Петков за допуск до сградата на Министерския съвет само със зелен сертификат е в сила от настоящата седмица. Административният акт беше подписан от премиера през декември миналата година и влиза в сила след двумесечен подготвителен период. Администрацията на Министерския съвет работи в обичайния си ритъм с оглед на изключително високия брой служители, които имат зелен сертификат – близо 90%.

В сградата на Министерския съвет се допускат само лица, които са ваксинирани или преболедували COVID-19, удостоверено с валидни документи за ваксинация или за преболедуване, удостоверено чрез валиден документ или удостоверение за наличие на антитела срещу SARS-CoV-2. Допускат се също лица, които представят отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди влизане в обекта изследване по метода на полимеразна верижна реакция за COVID-19 или бърз антигенен тест, извършен до 48 часа преди влизане в обекта, удостоверено чрез валиден документ.

Валиден документ за ваксинация, валиден документ за преболедуване и валиден документ за изследване са документите по смисъла на т. II от Заповед РД-01-973 от 26 ноември 2021 г. на министъра на здравеопазването.

Посочените условия за допуск до сградата на Министерския съвет не се прилагат по отношение на представителите на медиите, съдиите от Конституционния съд и служителите на съда, както и относно граждани, куриери и други лица, подаващи документи, жалби и сигнали чрез приемната на администрацията. Изключение от заповедта са и лицата под 18-годишна възраст.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе