Музеят в Сребърна изпраща ползотворна COVID година

За директора на поддържан резерват „Сребърна „ Елена Илиева отиващата си година е била поредната година изпълнена с много предизвикателства, но въпреки това екипът на музея си е изпълнявал всички задължения с цел подобряване на условията на пристигащите туристи.

„Целта ни беше въпреки предизвикателствата да дадем възможност на посетителите да си тръгнат доволни от резервата със знания за биоразнообразието му. Що се отнася до пандемията то тя промени всички нас, насади повече или по малко страх направи хората по предпазливи, но хората след месеците затворени в къщи да имат отново възможност да прекарат и време навън“ сподели в интервю за Общинско радио-Силистра Елена Илиева. Тя говори и за дейностите по поддръжката на цялостната инфраструктура на музея, както сградата така и прилежащите площи, щото те да са привлекателни и интересни за туристите. Тя сподели, че са започнали ремонтни дейности по подмяната на износения с годините балчишки камък, той вече е премахнат. Илиева сподели, че противоепидемичните изисквания променят и структурата на разглеждането на резервата.

„Стараем се да заменим според ситуацията да променяме едни услуги с други за да се запази усещането за природа и емоционална безбрежност, сподели Илиева. Тя наблегна и на националната инициатива „ Нощ в музеите“, като сподели че всяка година е различно, като уточни, стартиралата през 2015 година е била приета добре от тамошната общност.

„Пандемията намали посещаемостта но все пак хората които са привърженици на предизвикателствата със или без страх посещават резервата“, сподели Илиева и допълни, че по отношение на приоритетите не могат да се очертаят конкретни по причина на това че хората работещи в музея трябва да са всеотдайни и да си вършат професионално работата, да предават енергията на своите гости и да бъдат отдадени.

„Освен всичко друго нашата цел всяка година е да бъде направен рекламен продукт, който да доведе повече посетители в музея“, каза в заключение Елена Илиева.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе