Информация за абонаментни карти и карти за безплатните пътувания по автомобилния транспорт в Силистра за 2022 г.

Община Силистра, в качеството си на Възложител по сключен Договор № 2021 – У – 098 / 14.12.2021 г. (в сила от 01.01.2022 г.) (Договора), информира правоимащите лица – ветерани от войните, военноинвалиди и военнопострадали по чл. 4, т. 1 и 4 от Закона за военноинвалидите и военнопострадалите, деца до 7 навършени години (вътрешноградски транспорт) и лица по чл. 19, т. 7 (служители в МВР, МП, ДАНС, ДАТО и ДКСИ, при изпълнение на служебните им задължения, когато това е предвидено в закон) от Наредбата, приета с ПМС № 163 от 29.06.2015 г. (Наредбата), че издаването на абонаментни карти / карти за безплатните пътувания по автомобилния транспорт, съгласно действащата нормативна уредба, за 2022 година, ще се извършва от Изпълнителя по Договора – ЕТ „Хари – 3 – Цанка Хараланова“.

Изискванията относно издаването на абонаментни карти / карти за безплатните пътувания по автомобилния транспорт на съответната категория пътници са следните:

  • ветерани от войните – срещу представени от лицето удостоверение от Държавна агенция „Архиви“ и снимка;
  • военноинвалиди и военнопострадали по чл. 4, т. 1 и 4 от Закона за военноинвалидите и военнопострадалите – срещу представени от лицето книжка за военноинвалид или за военнопострадал, издадена от Министерството на отбраната и снимка;
  • деца до 7 навършени години (вътрешноградски транспорт) – срещу представени копие от акт за раждане и документ за самоличност на родителя/настойника, удостоверяващи възрастта на детето и постоянния или настоящия адрес на родителя/настойника;
  • лица по чл. 19, т. 7 от Наредбата (служители в МВР, МП, ДАНС, ДАТО и ДКСИ при изпълнение на служебните им задължения, когато това е предвидено в закон) – лицето, издаващо картите, предоставя на съответните структурни звена предварително заявени от тях брой карти за попълване на съответните данни и поставяне на снимка на правоимащото лице, след което структурните звена връщат обработените карти за полагане на свеж печат върху тях от издателя на картите.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе