Обновяват двата най-натоварени отдели в силистренската библиотека

Нестандартна стъпка е предприело ръководството на силистренската библиотека, в навечерието на Коледа и Нова година. Там върви ремонт на няколко от секторите на библиотеката.

„Решихме, че е време да обновим двата най-натоварени отдели в библиотеката – детският отдел и книгозаемане, за да се постигне качество по отношение на библиотечно-информационното обслужване. За мен е важно библиотечното пространство да е приветливо, както за потребителите, така и за работещите в библиотеката”, споделя директорът на библиотеката Галя Раева пред Общинско радио.

„Изкарахме година на ограничение и рестрикции на базата на COVID мерките, въпреки това се опитвахме да откриваме и възможности да направим нормална дейността на библиотеката, така че тя да работи на нормален и приемлив за потребителите ход. Налагаше се да прилагаме нови форми и методи на обслужване и мисля, че успяхме да оправдаем очакванията на нашите потребители” сподели още Раева и допълни, че в края на годината ограниченията, поставени пред библиотеките са още по-големи, което поражда неудобства у потребителите. Става дума за наличността на зелен сертификат и възможностите хората да посещават библиотеката.

„Задължително условие за работещите в библиотеката, предвид новия статут на информационен център, следва да са хора с интелект, професионалисти и най важното информирани, за да бъдат консултанти и да могат да отговарят и съдействат на потребителите“, споделя Раева и допълва, че през тази година са комплектувани над 3 000 нови заглавия от всички жанрове в книгоиздаването.

Що се отнася до предпочитанията по отношение на литературата Галя Раева е на мнение, че хората предпочитат да релаксират и предпочитат развлекателно четиво, което да ги освободи от напрежението на ежедневието. Интерес предизвикват четивата на основата на празничната коледна тематика, където ръководството на силистренската библиотека се е постарало да закупи няколко. Раева сподели още, че с цел отваряне дейността на библиотеката към гражданите през следващата година са предвидени три дни на отворените врати, в които читателите ще имат възможността да се докоснат до дейността на библиотеката

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе