Шампионът по канадска борба Йордан Цонев от Силистра се изправя в първия си професионален супер мач на 19 декември

Шампионът по канадска борба – у нас, в Европа и по света, Йордан Цонев от Силистра, заяви, че на 19-и декември в Москва предстои първият му професионален супер мач. Той ще се изправи срещу шампион на Русия – Сергей Богословов.

За блога ВЕРСИНАЖ той уточни: „Става дума все едно за боксов мач – в случая предвиден в пет „рунда“, и, който победи в повечето от тях, той е краен първенец в мача. Съответно и взема от залога за себе си. При победа от моя страна сигурно ще имам мач и с друг руснак“.

По повод прощъпулника на силистренеца в професионална схватка по канадска борба, проверка в интернет показа, че преди 20 години е основана „Рrofessional Armwrestling League“ със седалище в град Гдиня, Полша, а офисът на организацията в САЩ е в Лас Вегас, щат Невада. PAL (сайтът на федерацията е www.waf-armwrestling.com) е собственик и организатор на най-престижните турнири по канадска борба в света, сред които Световна купа, шампионат „Топ 8“, както и десетки международни рейтингови турнири от различни формати.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе