Днес се проведе „Благотворителен базар“ по случай Международния ден на правата на човека

Близо 1 500 лева са изброени от постъпилите в дарителницата средства в проведения в Силистра днес – 10 декември – Международен ден на правата на човека, „Благотворителен базар“, проведен на открито и в една от дървените къщички в центъра на града по инициатива на Женско сдружение „Екатерина Каравелова“.

„Средствата са предназначени за ремонт на Преходна къща „Резилианс” – иновативна социална услуга за България, която осъществяваме от 6 години насам с цел подпомагане на настанени дългосрочно жени с техните деца, пострадали от насилие и нуждаещи се от подкрепата на обществото“, заяви в предварителен план Галя Иванова – юрист на Сдружението, осъществяващо в момента няколко социални услуги.

Базарът е станал възможен, благодарение на голямо количество предмети от домашната творческа работилница на британката Бернадет Легет, която живее в силистренското село Българка, и ги е дарила на неправителствената организация, след като направи с тях преди време изложба в силистренската регионална библиотека.

Друга част от предметите са събирани от дарения през последните две години или са били изработени от жени и деца, настанявани в Кризисния център – една от социалните услуги на Женското сдружение, чийто екип също има заслуга за формиране на базара.

Областна администрация Силистра стана съпричастна към инициативата със специална лепта в дарителницата, както и с откупка на предмети, а община Силистра е предоставила безвъзмедно възможността той да бъде осъществен.

Женско сдружение „Екатерина Каравелова“ благодари на всички, уважили неговата поредна благородна благотворителна инициатива!

Автор: Йордан Георгиев

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе