Затварят за движение участък в Силистра заради ремонт

На основание чл. 44, ал. 2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, чл. 9, ал. 3 от Закона за пътищата и чл. 81, ал. 1 от Наредба № 3 от 16.08.2010 г. за временната организация и безопасността на движението при извършване на строителни и монтажни работи по пътищата и улиците (Наредба № 3 от 16.08.2010 г.), във връзка със съгласуван Технически проект за Временна организация и безопасност на движението (ВОБД) при изпълнение на строителни и монтажни работи (СМР) по Договор рег. № 00513-2020-0007-01 / 06.10.2020 г. с предмет: „Инженеринг за обект „Реконструкция и доизграждане на ВиК мрежи в гр. Силистра, с. Айдемир и с. Калипетрово“ в три обособени позиции, обособена позиция № 1: „Реконструкция и доизграждане на ВиК мрежи в гр. Силистра“ (становище с УРИ 34-000-13666 / 10.07.2021 г. на ОД на МВР – Силистра), кметът на Силистра издаде заповед, с която:

  • Считано от 30.11.2021 г. да бъде затворен за движение на моторни превозни средства (МПС) следния участък от уличната мрежа в урбанизираната територия на град Силистра:

1.1. ул. „31-ви полк“ – от кръстовището с ул. „Васил Левски“ до кръстовището с ул. „Бойка Войвода“ – за 68 работни дни, в съответствие със съгласувания проект за ВОБД, при спазване изискванията на Наредба № 3 от 16.08.2010 г.

1.2. Временната организация на движение на МПС при изпълнение на СМР да бъде въведена в съответствие със съгласувания проект за ВОБД, като по време на изпълнението на СМР да се осигури достъп до прилежащите улици.

1.3. Изпълнителят на СМР – ДЗЗД „Елит ВиК Силистра“ да постави, поддържа и премахне след приключване на видовете работи необходимата пътна сигнализация, която следва да отговаря на изискванията на БДС 1517/2006 „Пътни знаци. Размери и шрифт“. Отговорник за целостта, изправността и поддържането й е Емилиян Горанов Събинов, с телефон за връзка: 0887 316 111.

Ограничението по т. 1 да се въведе, след като са налице всички условия за започване на видовете работи, а именно:

  • Стриктно изпълнена на място пътна сигнализация, в съответствие със съгласувания проект за ВОБД и при спазени изисквания на Наредба № 3 от 16.08.2010 г.;
  • Приемане и премахване на ВОБД с протокол от комисия с представители на: Община Силистра, ДЗЗД „Елит ВиК Силистра“ и сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР – Силистра;
  • СМР да се извършват само в светлата част на денонощието, като в тъмната част на денонощието и при намалена видимост работният участък да се сигнализира със светлинни източници;
  • При изпълнение на СМР и придвижване на строителни машини в зоната на кръстовищата, движението да се регулира със сигналисти с предупредителен флаг С18 или светлоотразителна стоп-палка С25;
  • Пътните знаци, използвани за ВОБД за сигнализиране на СМР по уличния участък, да са изработени от ІІ типоразмер, да са светлоотразяващи, със светлоотразявощо фолио, клас ІІ и светлотехнически характеристики, съгласно изискванията на Наредба № 18 от 23.07.2001 г. за сигнализация на пътищата с пътни знаци;
  • Съгласно чл. 32 от Наредба № 3 от 16.08.2010 г., съществуващите пътни знаци, с които се въвежда постоянната организация на движението и които противоречат на ВОБД, се отстраняват или покриват с непрозрачен калъф или фолио с черен или сив цвят.
  1. Изпълнителят на СМР – ДЗЗД „Елит ВиК Силистра“ да уведоми сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР – Силистра не по-малко от 24 часа преди започване на работите и предостави график за тяхното изпълнение, името, длъжността и адреса за кореспонденция и начина за връзка с отговорното длъжностно лице, участващо в комисията по т. 2.
  2. Изпълнителят на СМР – ДЗЗД „Елит ВиК Силистра“ да не допуска замърсяване на пътната настилка с кал и строителни отпадъци, като организира почистване на ходовата част (гумите) на превозните средства и строителните машини, работещи на обекта.
  3. По един екземпляр от проекта за ВОБД, заповедта за въвеждането и поддържането на ВОБД, както и графика за извършване на СМР да се съхраняват на обекта и при необходимост да се предоставят на контролните органи. Екземпляр от проекта за ВОБД да се представи в сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР – Силистра.
  4. При извършването на превоза на ученици с училищни автобуси на територията на гр. Силистра, маршрутите на движение на автобусите да бъдат съобразени с въведената забрана по т. 1 от заповедта.
  5. Всички граждани, паркирали автомобили по ул. „31-ви полк“ – в участъка от ул. „Васил Левски“ до ул. „Бойка Войвода“, следва да освободят цитирания участък от паркираните МПС, за да не се възпрепятства започването на СМР по проекта. При непреместване на паркираните автомобили, същите ще бъдат принудително преместени.
  6. Движението по уличния участък, посочен в т. 1, да се нормализира незабавно след приключване на видовете работи, но не по-късно от указания срок в т. 1.1, след представяне на протокол от комисията по т. 2. В случай, че движението не се нормализира след указания срок, Изпълнителят на СМР носи пълна отговорност при евентуални пътно-транспортни произшествия.
  7. Настоящата заповед да бъде публикувана на интернет страницата на Община Силистра и да се огласи сред населението на общината.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе