Престижно отличие за възпитаник на ОДК на научна сесия на БАН

От 22 до 24 ноември се проведе осмата научна сесия на ученическия институт на БАН. Сесията се проведе изцяло онлайн и в нея се представиха 59 ученически разработки на деца от 18 града в страната в 5 научни секции.

Проектите бяха разнообразни и актуални за съвремието ни теми. Най-голям бе броят на проектите в научната област биомедицина, биоразнообразие, биология и физикохимия. В тази научна област бе и поредното успешно участие на възпитаника на ОДК Мохаммад-Мурад Рашад Халвани. Той представи своя проект „Сравнителна характеристика на зоопланктонните съобщества в езерото Сребърна и блатото Малък Преславец“. Проектът е резултат от тригодишни научни проучвания на Мурад под ръководството на своите ръководители – Йорданка Маринова, учител по екология в ОДК Силистра, и ас. Веселка Цавкова, хидробиолог в Екологичната станция на БАН в Сребърна.

Компетентно жури в състав: проф.Радостина Александрова – биолог, вирусолог и биохиик, проф.Радостина Стоянова – химик и чл.кор. Димитър Иванов – биолог, оцени много високо представянето на Мурад и заслужено го класира на второ място. Това е поредното отличие за него и признание за упоритостта, с която постига целите си.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе