Редовна сесия на местния парламент в четвъртък

Общо 12 точки са включени в дневния ред на предстоящата в четвъртък сесия на местния парламент, съобщават от Общинско радио. След предвидените в дневния ред питания, първата точка е внесената от кмета на общината д-р Найденов докладна свързана с Даване на съгласие на Община Силистра да подаде проектно предложение по Процедура BG05SFOP001-4.007 чрез директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Добро управление“, с наименование на процедурата „Осигуряване на функционирането на националната мрежа от областни информационни центрове /2022-2023/“, както и обсъждане на промяна начин на трайно ползване на имоти – общинска собственост.

Една от докладните касае сключване на предварителен договор за продажба на земя – общинска собственост в с. Калипетрово по чл. 70 от Наредбата за общинската собственост, по аналог с чл. 15, ал. 3 от Закона за устройство на територията. /„Дръстър инженеринг“ ЕООД /

Следващата докладна, която ще бъде разгледана е сключване на предварителен договор за продажба на земя – общинска собственост в с. Калипетрово по чл. 70 от Наредбата за общинската собственост, по аналог с чл. 15, ал. 3 от Закона за устройство на територията. / ЗК „Златно зърно“/. Учредяване на възмездно право на ползване за разполагане на пчелин., звучи следващата докладна, внесена от кмета на общината д-р Найденов.

Продължаване дейността на социалната услуга „Обществена трапезария“ към Домашен социален патронаж, финансирана от Фонд „Социална закрила“ към МТСП. , касае една от докладните.

Промяна на капацитета на социалната услуга „Асистентска подкрепа“ е предпоследната докладна, внесена от кмета на общината д-р Найденов.

Приемане на Годишна програма за развитие на читалищната дейност в Община Силистра през 2022 година, касае докладна внесена от кмета на общината д-р Найденов.

Удължаване срока на действие на Решение №113 на Общински съвет – Силистра, взето на заседание с Протокол №3 от 20.12.2019 г., във връзка с дейността „Кариерно ориентиране и консултиране“ в Народна астрономическа обсерватория „Галилео Галилей“, гр. Силистра.

Заседанията на постоянните комисии и заседанието на Съвета ще се провеждат при стриктно спазване на противоепидемичните мерки въведени на територията на страната, във връзка с разпространението на COVID -19.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе