Първи национален фотоконкурс на тема „Православието в Добруджа”

Сайтът за изкуство, култура и православие „Подиум“ и порталът „Православието – Добрич“ организират Първи национален фотоконкурс на тема „Православието в Добруджа“.

„Той има за цел да представи разнообразието и красотата на Православието в цяла Добруджа, както и да увеличи познанието за православието като цяло, живота и делото на свещениците, монасите и миряните в енориите на БПЦ в Добруджанския край“, уточни Ангел Радилов от името на организаторите. Желаещите могат да участват с най-много 5 тематични снимки от Добруджа в категориите: архитектура, пейзаж, портрет и репортаж.

Конкурсът започва на 5 октомври 2021 г. и завършва на 8 декември 2021 г. Допускат се само авторски фотографии. Снимките трябва да бъдат изпратени във формат jpeg, png. Качеството и размерът на снимката трябва да е не по-малко от 2000 пиксела. Изпращат се на имейл адрес: pravoslavietodobrich@ gmail.com

След приключване на конкурса жури ще определи и обяви победителите, а връчването на наградите ще стане в навечерието на Рождество Христово.

Предвидени са три парични награди от по 100, 50 и 20 лева за първите най-добри фотоса, както и една предметна награда за млад автор, отразил вярата на свои съмишленици. Наградените снимки ще бъдат публикувани, както в сайта „Подиум“ и „Православиетно – Добрич, така и в повечето медии от региона, отразяващи православния живот в Добруджа.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе