10 години от създаването на ОИЦ-Силистра

На 3 ноември се отбелязват 10 години от старта на първия по рода си в страната Областен информационен център – в Силистра.

На открито и на шарена сянка се проведе пресконференция за медиите. Работата е резултат от изпълнение на 3 проекта: близо 300 са организираните събития във всички 7 общини с общо над 8 000 участници. В офиса – 4 200 са посещенията с въпроси на граждани и организации.

„Нашата основна функция е да предоставяме актуална и навременна информация, относно еврофондовете и възможностите за кандидатстване с проектни предложения“, сподели Ана Караджова, ръководител на ОУЦ-Силистра пред Общинско радио, и допълни, че за 10-те години в които центърът съществува са проведени различни по род и идея информационни събития общо 277, като участниците в тези събития са над 8 000, А посетителите потърсили центъра за консултации са над 4 000. Центърът в Силистра е предоставил над 1300 публикации в медиите, центърът поддържа и интернет страница в социалните мрежи, която се радва на добра посещаемост.

„През годините създадохме много добри отношения с различен тип институции и организации, с които организираме събития с цел максимално голям кръг от хора. Наред със събитията, които организираме във всички общини в област през годините сме се постарали и по атрактивен и не толкова атрактивен начин до по различни целеви групи. Инвестираме в една много благодатна целева група – младите хора, младежи и деца включително като с тях се организирали конкурси и дебати“, сподели още Ана Караджова.

Община Силистра е най-голямата община в областта, която е реализирала най-голям брой проекти.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе