Второкласници си спечелиха званието ЕКОклас на Силистра

Интересно партньорско събитие се случи на любимото САМОЛЕТА_МЯСТО. Екипът на СНЦ “Дуросторум-Дръстър-Силистра” отправи специална покана към учениците от 2. a клас на ОУ “Иван Вазов”- Силистра, които в рамките на конкурс по повод Световния ден на рециклирането, си спечелиха званието ЕКОклас на Силистра. Във вчерашния слънчев ден СТАНЦИЯ_САМОЛЕТА се превърна в тяхната класна стая на открито за няколко часа, а идеята беше да учат, творят и играят в нетрадиционна и атрактивна обстановка.

Вълнуващи бяха и споделените моменти с партньорите от Център за кариерно ориентиране – Силистра, с които децата имаха възможност да проведат дискусия за професията “пилот” – кои са нейните характеристики и какво я отличава от всички останали професии. Децата зададоха въпроса “Колко е трудно да се управлява истински самолет?” като този, пред който се проведе интерактивната им среща с кариерните консултанти, а специалистите от своя страна им поднесоха любопитни факти и достоверна информация за професията и специфичните й особености.

Партньорската инициатива продължи с ЕКОработилница за децата, които сътвориха арт изложба от рециклируеми материали и създадоха авторски предмети като самолет от пластмасова бутилка, хартиени картички, стая от кашони и др.

Рисувайки, творейки, спортувайки на воля около Самолета, децата създадоха своеобразен празник. А организаторите им припомниха, че за да сме здрави и щастливи, трябва да сме и ЕКОотговорни. Хем е лесно, хем е интересно, а на всичкото отгоре и много модерно.

За участието си в събитието второкласниците получиха и сертификати за “малки ЕКОгерои с големи ЕКОсърца” и “СУПЕР изследователи на професии”. А всеотдайната им класна ръководителка г-жа Севгинар Хамди стана “герой на рециклирането” заради последователните си и неуморни усилия да възпита децата в любов и грижа към природата.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе