Лекари от МБАЛ-Силистра с награди от церемонията „Лекар на годината“

В Деня на българския лекар – 19 октомври се връчи приза „Лекар на годината 2021“ от зам.председателя на Районната колегия на БЛС в гр.Силистра д-р Васил Славов.

Тази година част от категориите, в които бяха отличени заслужените лекари са тясно обвързани с приноса им в борбата с пандемията COVID-19.

В категория „Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в специалността“ е награден Д-р Евгени Петров Хинков

Д-р Хинков е удостоен с почетения знак на БЛС заради всеотдайната си работа и неотлъчната грижа за пациентите по време на пандемията с COVID-19. Той е първият лекар, който пряко и продължително време беше ангажиран с лечението на тежко болните пациенти с COVID-19. Като клиницист се отличава със задълбочено мислене и правилен диференциално-диагностичен подход.

В категория „Ти си нашето бъдеще“ е награден Д-р Бейти Бейнами Насуф

Д-р Насуф е един от младите лекари в лечебното заведение, специализиращ „Пневмология и фтизиатрия“ и работещ в отделение по „Пневмология и фтизиатрия“ в „МБАЛ-Силистра“АД. Отличен е с престижната награда – не само, заради отдадеността му в работата, но и заради желанието си към непрекъснато усъвършенстване в професията. Д-р Бейти Насуф се награждава и за добри професионални и морални качества.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе