Силистренският театър с премиера на „Мечо Пух“

Хасковлията режисьор Янко Митев, който е познат вече на силистренската публика подготвя поредната постановка в силистренския Драматично-куклен театър, а именно премиерата на класиката „Мечо Пух“. Това информират от Общинско радио-Силистра.

„Това е трети проект на заглавието на наша сцена на заглавието „Мечо Пух“, това е една много обичана детска приказка, анимация и драматургия, аз с голямо желание приех предложението му да постави именно тази постановка на наша сцена. И съм много доволна че успешният финал предстои съвсем скоро. В ролите са разпределени познатите на публиката актьори“, сподели на пресконференция днес директорът на силистренския театър Златина Станева и представя и следващия проект на трупата постановката на Янко Митев „Дракончето Драчко“, която Янко Митев ще постави за пръв път на наша сцена в страната.

От своя страна Янко Митев каза че поставянето на всяка пиеса е трудно, но е важно, че аз не познавам човек който още от малък да не е бил с Мечо Пух. При него най-важното е че на каквато и да си възраст ти си продължаваш да го обичаш защото, той има една такава странна философия, която уж е детска но има и поука и за големите, изобщо е едно много приятно мече. Постарах се да не бягаме много от автора защото за мен това е една класическа история, не бива да се правим на по сложни от автора и се старах да запазя почти всичко в структурно отношение, като сме добавили съвсем малки фрагменти, но така, че и те да се вместват в мисловния процес на автора. По отношение на разпределението на ролите всеки от актьорите ще вземе нещо от героя си, но всички ще си спомнят за детството си. Идеята е срещата на поколенията, всички на практика са си играли с тези играчки, после с времето са ги оставили, но винаги в мисленето си се връщат към тях. Сега са в състояние да си намерят старите играчки и нещо заживява с тях и ненаиграли се започват да си играят с тях и се получава този спектакъл“ сподели в заключение режисьорът Янко Митев.
Премиерата на постановката „Мечо Пух“ е на 4 октомври от 18 часа в залата на Драматично-куклен театър-Силисгра.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе