30 ученици от Силистра се прибраха в България след участие по проект „ЕРАЗЪМ+“ в град Сарагоса

На 25.09.2021 г. 30 ученици от ПГМТ „Владимир Комаров“ гр. Силистра се прибраха в България след успешно участие по проект „Еразъм+“, който бе проведен в рамките на две седмици – от 11.09.2021 г. до 25.09.2021 г. в град Сарагоса, Испания.

Групата бе под опеката на трима ръководители – инж. Живка Данева и инж. Чавдар Нейков – учители по професионална подготовка, и г-жа Таня Русева – старши учител по английски език.
Практиката бе реализирана във фирми и автосервизи ситуирани в град Сарагоса и съобразени със специалностите изучавани от учениците – Компютърна техника и технологии, Мехатроника и Автомобилна мехатроника.

Учениците се представиха изключително успешно демонстрирайки придобитите си знания и умения в училище в реална работна среда. Менторите дадоха много добри отзиви за тяхната подготовка и работа по време на обучението им в съответните фирми, заводи и сервизи. Ето защо по време на атестацията те получиха много висока оценка за работата си, с която техните преподаватели заслужено да се гордеят.

Участниците по проекта бяха настанени в много луксозен четиризвезден хотел ‘Еuro Boston Hotel’, където освен перфектните условия на престой имаха възможност да се докоснат до испанската кухня, опитвайки невероятно вкусни местни ястия и специалитети.

Учениците разгледаха много културни забележителности и места за отдих в град Сарагоса – „Plaza del Pilar“, „Puente de Piedra“, разглеждане на „Basílica de Nuestra Señora del Pilar“, „Monumento a Francisco de Goya“, „Aljafería Palace“. Имаха редкият шанс да посетят и пазаруват в най-големият по площ в Европа търговски център „Puerto Venecia“.

Благодарение на сътрудничеството между програмата „Еразъм+“, ръководството на ПГМГ „Владимир Комаров“ и отговорната работа на тримата придружаващи учители, учениците имаха уникалната възможност да разширят и надградят професионалните си знания и умения в чуждоезикова културна среда. Получиха и възможността не само да работят в чужбина, но и да се справят със социокултурните различия, да израснат емоционално и интелектуално. Осъществявайки такива интеркултурни проекти, ръководството на ПГМТ „Владимир Комаров“ дава на възпитаниците си възможно най-добрият старт в живота, подплатен с много добър теоретичен и практически опит и разбира се – незабравими спомени и моменти!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе