В четвъртък ще се състои премиерата на най-новия детски мюзикъл „Новите приключения на славните котета“

Спектакълът ще може да гледате в залата на Драматичен театър – Силистра, с начало 18.00ч. Входът за събитието е свободен, при спазване на всички противоепидемични мерки срещу разпространението на COVID -19.

Мюзикълът е нова и забавна история за славните котета, които винаги са на страната на доброто и заедно побеждават злото.

Мюзикълът е по музика на Стефан Димитров и либрето на Гергана Сотирова. Режисурата, сценографията и костюмите са дело на – Надя Ботева, а артистите на сцената са деца от Силистра, възпитаници на Вокална студия“ ДО РЕ МИ“ с ръководител Бонка Скорчелиева, Трио „ЕЛМИНА“ с ръководител Лилия Пейчева – Тодорова и Балет „Б2“, с ръководител Боряна Кьосева. Надя Ботева – артистичен директор и продуцент на Националния фестивал „Детска мелодия на годината” и се е спряла на талантливите силистренски деца, след успешното им представяне във фестивала през 2019 и 2020г. Балет „В2” бе поканен за основен балет в гала-концерта на фестивала през юли, който ще гледаме по БНТ2 на 22.09.2021г.

През 2015 година от същия творчески екип, успешно беше реализиран мюзикъл с премиера в град Каварна, който разказа първата история за „Славните котета” и обра първите награди в няколко театрални фестивала за деца и младежи, провеждащи се в България. Надяваме се на същите успехи да постигне и новия мюзикъл, в който участват само деца от град Силистра.

Реализацията на мюзикъла е с финансова подкрепа от Национален фонд „Култура”.

Община Силистра предоставя с голямо желание залата на Драматичния театър за премиерата на най- новия мюзикъл за деца, който ще даде чудесни възможности за изява на талантливите малки певци и танцьори на Силистра.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе