С Архиерейска света литургия бе отбелязана 150-годишнината от освещаването на храм „Св. Харалампий“ в тутраканското село Варненци

Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Наум поздрави присъстващите, пожелавайки им здраве и Божие упование в тежките времена на изпитания“.

В допълнение: специална урна с частици от мощи на няколко светци са били донесени специално от Русе, за да имат възможност да се докоснат до тях миряните от енорията. За съжаление, по информация от селото малцина от тях са участвали в юбилейната служба, вероятно по различни причини, включително субективни, но най-вече заради мерките, свързани с короновируса.
Община Тутракан бе представена на тържеството от Дарина Иванова – заместник на кмета, поздравила местната християнска общност с юбилея на храма, както и с рождения ден отец Михаил, служещ в него. Поздравителен адрес по повод празника на църквата изпрати г-жа Ели Тодорова – областен управител на област Силистра.

В свой пост в профила си презвитера Калина Михайлова представи своето послание до своя съпруг свещеник: „Честит рожден ден на отец Михаил от с. Шуменци! Пожелаваме му да бъде все така добър духовен наставник, който е винаги до хората“.

Автор: Дестинация Тутракан

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе