30 години Фолклорна група „Добруджа“

Вчера вечерта в присъствието на свои приятели и почитатели Фолклорна група „Добруджа“ отбеляза 30 години от своето основаване. На концерта самодейците изпълниха своите любими добруджански песни. Поздрав, с участие в концертната програма поднесе АНПТ „Силистра“ при НЧ „Доростол-1870“. В деловата част поздравления към групата- юбиляр поднесесоха г-жа Мария Стойчева, председател на Общински съвет – Силистра, Община Силистра , РЕКИЦ- Силистра, много читалища и клубове от Силистренския регион, читалищни формации при НЧ „Доростол-1870“.
Със специално юбилейно приветсвие към самодейците от групата се обърна Маргарита Любомирова – председател на читалището. На всички настоящи и бивши участници в групата бяха връчени поздравителни адреси, цветя и музикален диск с видео записи на групата. Водещ на концерта беше Йордан Георгиев – журналист и приятел на фолклорната група. Снимките по време на юбилейното събитие са от обектива , зад който стои Николинка Николова.

В края на концерта Мария Христова – дългогодишен организатор на Групата за автентичен фолклор „ДОБРУДЖА“ подари на читалището жътварски костюм.

Читалищното настоятелство благодари на всички настоящи и бивши самодейци от групата , на настоящия музикален ръководител Минчо Панев, на бившите – Пламен Калчев и Георги Недков, на дългогодишния организатор Мария Христова и на всички приятели и партньори от музикалния живот на формацията за положените усилия и отделеното време за издигане на музикалното ниво на групата, за заслугите към издигане престижа на читалището и региона при представяне на местни, регионални, национални и международни културни събития и пожелава на всички здраве и нови утворчески успехи на фестивали и събори!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе