ФК“Доростол“-Силистра ще участват в Националния конкурс за спонсорство на общински проект „Нестле за Живей Активно“ 2021

Футболният клуб участва с 60 деца и юноши в проекта,като за тях физическата активност и движение е ежедневен начин на живот. Те изкачиха стълбите на Крепостта „Меджиди табия“ и завършиха своя ден с тренировъчно занимание на стадион „Луи Айер“.

„Нестле България“ за трета година организира конкурс за спонсорство на общински проект, чиято цел е да промотира физическата активност и балансираното хранене в България; да мотивира българските граждани и гости на страната да бъдат по-активни и да се хранят по-балансирано в ежедневието си през цялата година. И тази година Конкурсът ще се проведе в рамките на

Европейската седмица на мобилността и под мотото „Подобри своя рекорд! Ходи и бъди активен!“

Община Силистра се включва в инициативата и отправя предизвикателство към жителите и гостите на града: Да бъдем активни!

В периода от 16-ти до 26-ти септември, всеки който желае може да измине ходейки пеша маршрут, които определи, за да се включи в предизвикателството.

/Правилата на конкурса бяха променени и актуализирани, съгласно противоепидемичните мерки./

До момента заявка за участие са направили 18 общини от страната разделени в категории по броя на населението. В раздел голяма община над 50 хиляди души е и Община Силистра. В събитието, съгласно регламента трябва да участват над 1000 души.

За да удостоверите участието си, трябва да направите снимка/и докато се изминава маршрута и да я/ги изпратите на имейл адрес: [email protected] или в социалната мрежа Facebook на страницата на Община Силистра в съобщения, като по този начин ще бъде видим броя на хората, участвали в предизвикателството.

След приключване на Седмицата на мобилността (16-26 септември) информацията за участниците в инициативата ще бъде изпратена на организаторите.

Наградата в конкурса се присъжда на общината, представила най-добре проекта си, а финансирането е на стойност 20 000 лв. (двадесет хиляди лева ) за реализацията на проекта, който общината представя. Надяваме се на активност във всички детски градини, училища, спортни клубове, неформални групи и граждански организации, фирмени екипи, администрации и др. Идейното предложение на Община Силистра ще е за промяна в средата за почивка и спорт на местностите „Меджиди табия“ и „Орехова гора“.

3 общини, подгласници на победителя, ще получат поощрителни награди – дарение на продукти от Нестле България, които да се използват в полза на социално уязвими групи от обществото в съответната община.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе