Окръжният съд в Силистра осъди двама младежи за държане на наркотици

Наказателен състав на Окръжен съд-Силистра одобри постигнатото споразумение между Окръжна прокуратура-Силистра и обвиняемите Б.С. и М.М. от град Силистра, съответно на 26 и на 22 години.

Окръжна прокуратура-Силистра е привлякла Б.С. и М.М. към наказателна отговорност, за това, че на 30.06.2021г. в град Силистра, в условията на продължавано престъпление, без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и техните прекурсори, в съучастие, са държали в себе си и в жилището, което обитават високорисково наркотично вещество, с цел разпространение – 56,695гр. марихуана на стойност 340,17лв. Обвиняемите са със средно образование, неосъждани.

Припомняме, че на 02.07.2021г. Окръжен съд-Силистра определи постоянна мярка „задържане под стража“ на обвиняемите, и за днешното съдебно заседание те бяха доведени от Областно звено „Охрана“-Силистра.

В съдебна зала Б.С. и М.М. признаха вината си и заявиха, че доброволно се отказват от разглеждане на делото по общия ред. Обвиняемите потвърдиха, че са съгласни със съдържанието и последиците на споразумението, осъзнават правното му значение, и доброволно са го подписали.

Съдът одобри постигнатото между Окръжна прокуратура и обвиняемите споразумение, с което Б.С. и М.М. приемат да им бъде наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 6 месеца, изтърпяването на което бе отложено с изпитателен срок от 3 години и 6 месеца, на основание чл. 66 ал. 1 от Наказателния кодекс /НК/.

Обвиняемите ще заплатят и направените по делото разноски.

С постановяване на акта за одобрението му, споразумението влиза в сила веднага, има последиците на влязла в сила присъда, поради което всички наложени мерки за процесуална принуда и неотклонение отпадат по силата на закона.

В изпълнение на тази законова разпоредба, обвиняемите бяха освободени в съдебна зала.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе