Наградиха победителите в конкурса „Дунавски звезди” в Силистра

В салона на Драматичен театър Силистра приключи третото издание на конкурса за изпълнители на песни „Дунавски звезди – Силистра 2021”, в който участваха около стотина млади певци, възпитаници на различни музикални школи от страната. Проведен бе гала концерт с участието на победителите – момчета от Варна и Каспичан, от предишните две издания на конкурса.

Извърршено бе и награждаване на тазгодишните най-добре представили се участници в 4 възрастови групи, като най-голямата награда – „Гран при”, бе за Димитрина Германова от Добрич, определена от жури с председател Петя Буюклиева.

От Силистра – първо място в четвърта възрастова група за Емили Джамбазова, а сред най-добрите в първа група бе Рада Динева, две трети награди за ВС „ДО РЕ МИ” с р-л Бонка Скорчелиева плюс награда на Адвокатска колегия Силистра, връчена от адвокат Константин Стоилов, общински съветник, както и за дует „Камелия и Ева” от ЦМИ „Мегатон” на Миглена и Илия Илиеви.

Наградата на Областна администрация Силистра, връчена лично от областния управител Ели Тодорова, отиде за младата и талантлива певица Симон Павлова. Наградата на община Силистра, връчена от заместника на кмета по хуманитарните дейности Мария Недялкова, е за Кристалина Стоянова.

От „Централ парк” Силистра – материални награди за четирима участници. Награда бе осигурена и от Антония Камбурова от Тутракан. Накрая на събитието благодарности изрази поп певецът Йордан Марков и като представител на „Сенс мюзик” – фирмата иницатор – главен двигател на конкурса – към жури, участници, спомоществователи и партньори. Водещ на конкурса бе Наско от БГ радио. Във Фейсбук за конкурса – https://www.facebook.com/dunavski.zvezdi.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе