Общински съвет-Силистра проведе редовна сесия

Общо седем точки разгледаха местните парламентаристи днес на редовната сесия на общинския съвет в Силистра, като три бяха допълнителните докладни. Съветниците обсъждаха приемане на общинския отчет за изпълнението на бюджета на общината на базата на докладна внесена от кмета на общината д-р Юлиян Найденов. Бяха приети и промени в общинския бюджета за тази година, както и Предоставяне на социални услуги „Център за грижа за лица с психични разстройства“ и „Център за грижа за възрастни хора в невъзможност за самообслужване“ година по Проект на Община Силистра BG05M9OP001-2.090–0006-С01 „Нова дългосрочна грижа за възрастните и хората с увреждания – предоставяне на новите услуги“.

Една от докладните касаеше приемане на общински съветник в състава на постоянна комисия към Общински съвет-Силистра /Стоян Станков Узунов/. Съветниците гласуваха положително и за отпускане на еднократна социална помощ за лечение на Корнел Михайлов. Гласувана бе и докладна, относно прекратяване на договора на контрольора в ДКЦ-1 Сс ЕООД, като комисията по местно самоуправление трябва да внесе промени и да ги качи на сайта на Общински съвет-Силистра.

Общинските съветници гласуваха и съгласие за разработване и представяне на проектно предложение от Народно читалище „Родолюбие-2006“, с.Айдемир, община Силистра по програма на Агенцията за хората с увреждания към МТСП на Република България за изграждане на достъпна архитектурна среда за хората с увреждания на културни, исторически, спортни обекти. Гласуваха и одобряване на Подробен устройствен план- /ПУП/-План – схема/ПС/ за Обособена позиция 2- „Реконструкция и доизграждане на ВиК мрежи в с.Айдемир „, както и одобряване на Подробен устройствен план/ПУП/-Хлан-сфема /ПС/ за Обособена позиция 3- „Реконструкция и доизграждане на ВиК мрежи в с. Калипетрово“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе