50 души с COVID-19 в област Силистра са хоспитализирани, още 185 са на домашно лечение

В условия на динамично развитие на обстановката във връзка с новата вълна на коронавируса в област Силистра, по данни, постъпили от РЗИ в Областния щаб, картината към 24 август е следната: 50 хоспитализирани, на домашно лечение – 185 души, карантинирани – 489. Както е известно, системата за регистрация в тези три, а и в останалите категории, включително по населени места, се обновява спорадично.

Имунизационният кабинет на РЗИ Силистра ще извършва ваксинация на принципа „зелен коридор“ през седмицата: във вторник, сряда и петък гражданите могат да посетят кабинета от 15 до 17 ч., а в събота – от 8 до 13 ч. Кабинетът е с адрес: гр. Силистра, ул. „Петър Мутафчиев“ № 82 (сградата на ХЕИ). Желаещите ваксинация с Модерна или Янсен (Джонсън) е необходимо предварително да се обадят на тел. 086/ 816 122 или 086/816 127

По информация от сайта на МЗ (www.mh.government.bg), главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев днес е в Бургас и Велико Търново – двете области с най-висока към момента заболяемост, за да се запознае със ситуацията, свързана с COVID-19. На място ще бъде обсъдена създадената организация за ограничаване разпространението на коронавирусната инфекция и налагането на допълнителни противоепидемични мерки на регионално ниво.

Съгласно чл. 63., ал. 7 от Закона за здравето временни противоепидемични мерки може да се въвеждат и със заповед на директора на съответната регионална здравна инспекция, съгласувано с главния държавен здравен инспектор за територията на отделна област, община или населено място.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе