Започна записването за участие в кулинарния фестивал „Гозбите на Добруджа – Сребърна 2021“

Отворени са предварителните записвания за участие в с. Сребърна в КУЛИНАРЕН ФЕСТИВАЛ „ГОЗБИТЕ НА ДОБРУДЖА”, предвиден за 2 октомври 2021 г. (събота) с начало 10.30 часа. Негови организатори са община Силистра, кметство с. Сребърна и НЧ „Възраждане”.

Кулинарното събитие ще се проведе под патронажа на кмета на община Силистра и е част от културната й програма.

Атрактивното кулинарно събитие е за домашно приготвени ястия, характерни за региона, в който живеят, поднесени в глинени съдове, чувени или тави в категориите супи, основни ястия и десерти. Могат да вземат участие читалища, пенсионерски клубове, неформални групи и индивидуални участници от цяла Добруджа. Отличените участници ще бъдат наградени с грамоти и с предметни награди.

Желателно е читалищните групи да вземат участие във фолклорната програма на откритата за целта сцена. Те няма да бъдат оценявани, а ще допринесат за общото настроение на празника. Не се предвижда ограничение във времето на техните изяви. ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО е участниците да бъдат облечени в традиционни добруджански облекла.

ПРОГРАМА на фестивала в с. Сребърна, общ. Силистра включва: 1. КОНКУРС НА ДОРУДЖАНСКИ ЯСТИЯ,
2. КОНКУРС за ЕТНО ВИЗИЯ НА ЩАНД, 3. ТВОРЧЕСКИ РАБОТИЛНИЦИ, 4. ФОЛКЛОРНА ПРОГРАМА – танцови и певчески изпълнения

Записването за участие става чрез попълване на приложения формуляр за участие. Изпратете формуляра на хартиен носител по пощата или на e-mail :[email protected]. Срокът за записване е 27 септември 2021 г., предвид оптимизиране организационният процес на фестивал. Фестивалът ще се проведе при строги противоепедимични мерки!

Адрес за кореспонденция: с. Сребърна, общ.Силистра, НЧ „Възраждане-1940”.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе