Колонен или подов климатик да изберем?

Това да се обсъжда темата на сравнение между колонен климатик и такъв за под, е като да говорим за тема за Давид и Голиат. И в двата случая има много, което трябва да се разбере, но най-важното е какви са потребностите и какви изисквания произлизат от тях – точно това ще обсъдим днес.

Кои от двата климатика е най-добър за отопление

Отоплителният период наближава, дори да е минал преди няколко седмици, новият е зад ъгъла и това ни подтиква да направим по-добро и правилно решение за това как ще затоплим офиса или дома си. За много бизнеси, важното нещо е да предоставят комфорт и ниски сметки за ток в края на месеца – и ако може да се случи сега.

За да не чакате дълго време за добри резултати, ние ви препоръчваме да се обърнете към Eclima.bg, тъй като те са основните доставчици и на двата вида климатици и те могат да ви кажат най-добре. Тук ще отбележим основните разлики между тях и къде най-добре могат да се приложат техните функции.

Предимствата на колонните климатици

Колонните климатици са високи, често тънки и доста мощни, като най-често те виждат приложение в големите отворени пространства като големи офиси, конферентни, лобита на хотели и прочее. Ако реално разполагате или стопанисвате подобен вид терен, за вас има значение как ще се чувстват хората в него.

Зимата трябва да е топло а лятото е желателно да е хладно, за да може да се диша. В контекста на промишленото ползване, колонните климатици виждат доста често приложение именно в тези условия и това се дължи на големият диапазон от движение, които лицевата част на климатика може да извърши.

Предимствата на подовия климатик

Подовите климатици са малки, за разлика от колонните, и могат да се вградят в стената като така не заемат почти никакво пространство от стаята. Техния корпус, на практика, ще излиза извън стената, като ще се свързва с външно тяло, което ще върши същата функция като външното тяло на колонния климатик.

Този вид уреди са идеален избор за домове, спални и детски стаи, тъй като много добре отопляват помещението. Тъй като се намират ниско долу, те достигат оптимална температура на стаята за нула време, но за жалост не са чак толкова добри в изстудяването.

Има и огромно значение как са разположение мебелите, понеже те могат да попречат на свободния поток на въздушната струя и така да намалят ефикасността.

За офиси от Eclima.bg препоръчват или стенен или колонен климатик, а за дома ви препоръчват подов климатик с инверторна технология за добавена ефикасност.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе