Първи брифинг на новия председател на Окръжен съд-Силистра

„Една от целите в концепцията ми за стратегическото развитие на нашият съд, представена пред Висшия съдебен съвет, беше да създадем добри отношения с медиите.“ – каза новият председател на Окръжния съд в Силистра Пламен Неделчев.

Поводите за срещата с представителите на медии и средства за информиране бяха два – приключилото шестмесечие от работата на съда, и встъпването в длъжност на Неделчев като Административен ръководител-председател на Окръжен съд-Силистра.

В днешната опознавателна среща той представи данни за разгледаните дела, срочността на правораздавателната дейност, натовареността на магистратите.

Магистратът коментира, че във връзка с извънредната епидемична обстановка в страната, в съдебен район-Силистра е създадена много добра организация за работа на съдилищата. Чудесна възможност, особено в такива ситуации, е технически оборудваната зала в Съдебна палата-Силистра, в която може да се провеждат дистанционно съдебни заседания с други съдилища.

Журналистите споделиха, че биха искали да бъдат навреме информирани за дела, които се гледат от съда извън предварително обявеният график, най-вече мерки за неотклонение на задържани лица, за да се организира присъствие на медиите в сградата на съда.

За медиите интерес представляват и делата от гражданско-правен характер, чийто предмет са големи частни или държавни интереси, а участници в съдебното производство са известни в обществото лица, или лица, заемащи висши публични длъжности.

Председателят увери присъстващите, че ще продължат да получават навременна и коректна информация за дейността на съдебен район-Силистра, при спазване на законовите изисквания.

„Голяма е силата на четвъртата власт, много е важно съдебната дейност да бъде популяризирана чрез Вас-медиите и средствата за информиране.

Надявам се всички да сме живи и здрави, и през 5-годишният ми мандат като Административен ръководител отношенията ни да бъдат на добро и ползотворно за всички ниво.“ – заяви Пламен Неделчев.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе