„Има такъв народ“ ще състави сама правителство

Снимка: bTV

„Има такъв народ“ ще вземе мандата за съставяне на правителство, това обяви лидерът на партията Слави Трифонов в специално видеообръщение.

Предложението за министър-председател е Николай Василев. За вицепремиери са поканени Ради Найденов, който ще поеме и външното министерство, и проф. Николай Радулов, който ще бъде вътрешен министър.

Изявление на Слави Трифонов

Какво ще прави "Има такъв народ"

Posted by Слави Т. Трифонов on Monday, July 12, 2021

За министър на икономиката е поканен Любомир Дацов, за министър на образованието – Наталия Митева, на енергетиката – Красимир Ненов. Велислава Петрова е предложена за министър на здравеопазването, а Михаела Лашова – за министър на регионалното развитие и благоустройството. Предложение за министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията е Христо Алексиев, а за министър на туризма – Ивайло Кожухаров. Пламен Абровски е предложението за министър на земеделието, храните и горите. За министър на отбраната от „Има такъв народ“ предлагат Теодора Генчовска. Лилия Иванова пък е предложена за министър на труда, социалната и демографската политика. За министър на културата Трифонов предлага да бъде издигната Станислава Армутлиева. Според плана на ИТН правосъдието ще бъде поето от Петър Илиев. За спортта пък ще отговаря Радостин Василев. Д-р Антония Валентинова пък е предложение за министър по ромските въпроси.

Сред основните приоритети на правителството е построяването на необходимия брой детски градини, построяване на детска болница, закупуване на медицински хеликоптери, концесия и строеж на всички магистрали, купуването на до 1 млн. таблети или лаптопи за всички ученици и преподаватели, стартиране на приватизацията на ББР, подобряване на прозрачността при обществените поръчки. Трифонов се закани да „изкорени” порочните практики, свързани с тях.

Сред останалите приоритети е и дигитализация на услугите, промяна в избирателната система, въвеждане на мажоритарен вот, електронно гласуване и субсидия от 1 лв. Закриване на спецпрокуратурата, ускоряване на строежа на газовия интерконектор с Гърция, потвърждаване на заявлението за членство на България в организацията за икономическо сътрудничество и развитие, в еврозоната и в Шенген.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе