Данни за изборите в 20-и МИР Силистра

На 11 юли 2021 г. ще се състоят избори за 46-и парламент в 20-и МИР Силистра. Тук ще бъдат проведени в 221 стационарни секции, съобщават от РИК Силистра, както и в 9 подвижни секции – само за хора с увреждания (нито една не е специализирана за карантирани заради коронавирус). В 46 от секциите ще се гласува само с хартиени бюлетини, тъй като са с под 300 гласоподаватели – в тях членовете на СИК са по седем души. За разлика от всички останали 175 секции с по девет членове в комисиите, провеждащи избора, където ще се гласува с машини.

Машините в избирателния район са 175, т.е. броят им е равен на секциите с по над 300 души в списъците. Още 14 ще бъдат разпределени за секции, където ще се гласува с по две машини – в една секция в община Силистра, в три – в община Дулово, в община Тутракан – в две секции, и т.н.

Подвижните секции, още наричани и мобилни, са, както следва: по 2 в общините Силистра, Дулово и Алфатар; и по 1 в общините Тутракан, Ситово и Главиница – във всички тях тях ще се гласува с хартиени бюлетини, като организацията на избора е от комисии с по седем членове.

Броят на бюлетините са толкова, колкото се очаква да бъдат гласоподавателите , като за „хартиените“ секции броят им е с 10% повече.
Хартиените бюлетини вече са разпределени по съответните общини, където ще бъдат раздадени по СИК в събота, заедно с изборните книжа, като във всяка секция ще има хартиени бюлетини толкова, колкото са гласоподавателите, в случай че нещо се случи с машините.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе