Награда на ХI-ти Национален фестивал „Капанска китка“ за Клуб за народни хора „Добруджа”-Тутракан

Проведе се 11-ият Национален фестивал на клубовете и школите, изучаващи български народни хора „Капанска китка” в село Гецово, Разградска област. Голямата награда на фестивала бе Наградата на Кмета на Разград.

Клубовете, които участваха във фестивала бяха 8. Изпълненията им оценяваше жури с председател Любчо Василев – заместник-председател на Съюза на музикалните и танцови дейци в България и директор на ансамбъл „Мизия“-Търговище и членове: носителят на Световен Оскар за фолклор Димитър Манов и заместник-директорът по творческата част на Капански ансамбъл-Разград Румян Занев и Димитър Манов.

След пресмятане на точките Голямата награда на Кмета на Разград бе връчена от заместник-кмета Добрин Добрев на Клуба за народни хора при Лесотехническия университет-София. Първа награда спечели ТК”Геренска вечеринка” при НЧ”Развитие 1904”-Търговище; втора – на Танцово студио ”Калина Рада”-Разград, а трета – на Клуб за народни хора „Добруджа”-Тутракан. Културните институции в Разград връчиха специални награди. Наградата на Капанския ансамбъл отиде при ТФ”Липник”-с. Николово, Русенско; наградата на Регионален исторически музей-Разград – при Фолклорна формация „Пагане”-Кубрат; наградата на РЕКИЦ Читалища – при Клуб за народни хора „Джумалийци”-Търговище, а на НЧ”Бузлуджа 2010” – при Клуб за народни танци „Черноморци”-Варна. Специален приз от организаторите имаше и за най-малкия участник – Александра от Кубрат, която е на 7 години и половина.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе