Ротари клуб Силистра с поредна ротация, този път без смяна на президента си

Навръх новата ротарианска година – 1 юли, Ротари клуб Силистра проведе поредната си ротация, но този път без да има смяна на президента за следващите 12 месеца – за първи път в историята на клуба един човек ще бъде начело в продължение на две години. Тази чест бе оказа на Боян Боев, който ще продължи и през следнащата година да представлява общността. По време на тържеството бе приет нов член в лицето на Димитър Тодоров, бизнесмен, в момента и общински съветник.

В миналото на клуба, който догодина ще чества своята 20-а година, също е имало неведнъж представители в местния законодателен орган, както и на важни длъжности в общинската администрация. В момента забележителното е, че продължава една традиция от преди 5-6 години, резултат от сериозно обновление преди десетина години, а именно – ръководството да е в ръцете на млади хора – под 40, а вече и под 30 години.

Силистренските ротарианци са сред първите в страната, заложили на поколението, родено през 80-те, а вече и през 90-те години на миналия век. Факт е, че през последните 3 години един от членовете на клуба и негов предишен президент – 35-годишният Николай Костов, бе асистент на управителя на Българската ротарианска общност („Дистрикт „България“), отгаваряйки за клубове от Русе, Силистра и Тутракан (негов предишен президент – Ирена Вълчева също бе на длъжност АДГ, но преди години).

Автор: Йордан Георгиев

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе