Балет „Аксел“ с три награди от Национален танцов фестивал в Шумен

Модерен балет „Аксел“ към ОДК – Силистра с хореограф Адриана Мумджиева участва в XV Национален танцов фестивал „Магията на танца“, който се проведе на 26 юни 2021 г. в концертната зала на Общински младежки дом в град Шумен. За доброто си представяне школата беше отличена с три специални награди в конкурса.

В конкурса взеха участие близо 400 танцьори от Шумен, Варна, Русе, Търговище, Разград, Бургас, Добрич, Дряново, Велико Търново, Велики Преслав. Участиците се състезаваха в стилове „съвременни танци“, „характерни танци“ и „улични танци“, разделени в три възрастови групи. В състава на журито, което оценяваше изпълненията, бяха: председател – Боряна Колева (худ. ръководител на ансамбъл „Веселяче“ в Шумен) и членове: Деница Анчева (преподавател в НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ в Русе, специалист по класически и съвременни танци) и Йордан Йорданов (инструктор и преподавател по хип-хоп и брейк в Бургас).

За балет „Аксел“ това беше трето поредно участие в конкурса „Магията на танца“. Балетът се състезава в стил „съвременни танци“ с общо шест изпълнения – по две във всяка от възрастовите групи. В конкурса участваха 35 от чаровните балерини на „Аксел“ на възраст от 7 до 18 години. В условията на голяма конкуренция и много добра подготовка на всички участици, момичетата на Адриана Мумджиева показаха високо ниво и представиха достойно град Силистра и школата по балет. Изпълненията на възпитаниците на школата за модерен балет към ОДК изпъкнаха с оригинална и въздействаща хореография.

За чудесното представяне на балет „Аксел“ бяха присъдени следните награди:

  • специална награда във възрастова група до 11 г.;
  • специална награда във възрастова група от 12 до 15 г.;
  • специална награда за хореография във възрастова група над 16 г.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе