„Задържане под стража“ за 30-годишна от село Средище за укриване и неплащане на данъци

Наказателен състав на Окръжен съд-Силистра измени мярката за неотклонение на подсъдимата С.Д. от „Подписка“ в „Задържане под стража“.

30-годишната С.Д. от село Средище, община Кайнарджа, Силистренска област е обвинена в това, че е избегнала установяването и плащането на данъчни задължения в големи размери – 4 814.56лева, за получени 209 броя дарения в общ размер на 96 807.53лева.

Подсъдимата-нередовно призована, не се яви в съдебната зала, а нейният адвокат заяви, че тя се намира извън Република България.

Съдът не даде ход на разпоредително заседание, тъй като счете, че е необходимо да се установи по несъмнен начин, че подсъдимата С.Д. пребивава извън пределите на страната.Тя се е отклонила от посочения от нея адрес, без да уведоми надлежно компетентните органи за това. Досъдебното производство е спирано два пъти, отново за издирване на подсъдимата, което е довело до обявяването ѝ за общодържавно издирване.

Това според съда е демонстрация на изключително безотговорно, а и пренебрежително отношение на С.Д. към наказателното производство, което се води срещу нея. Тя е обвинена за тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ повече от пет години.

Такова поведение, според съда е неприемливо, не следва да се толерира и съответно, следва да се санкционира с предвидените от закона средства. С оглед на това съдът измени мярката за неотклонение на подсъдимата С. Д. от „Подписка“ в „Задържане под стража“.

Определението на съда подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд-Варна.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе