Празник на християнския храм в село Айдемир

Снимка: Областна администрация - Силистра

Областният управител на област Силистра Ели Тодорова уважи поканата на протойерей Георги Попов да участва в празника на обгрижвания от него храм „Св. Троица” в село Айдемир. Като представител на държавната власт тя бе сред миряните, включили се в светата литургия, отслужена от Негово Високопреосвещенство Доростолски митролопит Яков, заедно с отци от епархията.

Снимка: Областна администрация – Силистра

Г-жа Тодорова приветства присъстващите с големия празник, припомняйки достойнствата на храма – домакин на тържеството за рождения ден на християнската църква, честван на Петдесятница и в навечерието на празника Св. Дух. Поднесени бяха специален поздравителен адрес и комплект разноцветни рози за градината на религиозния комплекс, чието облагородяване продължава с много любов със съдействието на презвитера Миглена и помощниците на храма.

Снимка: Областна администрация – Силистра

Той е най-старият по рода си в област Силистра и е изграден по идея на руски войници, участвали в поредната война с османската империя в края на 20-те години на 19 в. Понастоящем църката и великолепният й двор са сред примерите за духовно общуване на вярващите с представителите на християнската вяра.

Снимка: Областна администрация – Силистра

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе