Директорът на ОДМВР-Силистра отличи три момичета за достойна постъпка

Директорът на ОДМВР-Силистра старши комисар Мартин Недялков отличи три момичета от областния град за извършена достойна постъпка. Шестокласничките от ОУ „Отец Паисий“ Йоанна Петрова и Йоана Енчева и Симона Кръстилева, ученичка от VIII клас в ПМГ „Климент Охридски“, намерили на 12 юни на пейка в района на Автогарата мъжка чанта, съдържаща 235 лв., лични документи и други вещи, и без колебание я предали в полицията. Ден по–късно полицейски служители издирили собственика и му върнали изгубеното.

За Йоанна Петрова, чийто баща е полицейски служител, това е третият случай, в който предава в полицията намерени чужди пари или вещи.

Днес, в присъствието на ръководни служители, директорът на ОДМВР-Силистра връчи благодарствени адреси на двете шестокласнички, а Симона, която бе възпрепятствана от неотложен ангажимент да присъства лично, ще получи отличието си на по-късен етап. Областният директор поздрави момичетата за проявената честност и посочи, че постъпката им е пример за подражание. Той изказа уважението си към родителите и учителите на децата за доброто им възпитание и отправи пожелания за здраве и много успехи.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе