Среща с талантливи деца в Силистра

На 17 юни за първи път Община Силистра и д-р Юлиян Найденов организират среща за награждаване на талантливите деца на Силистра, гордостта и радостта за нашия град.

От 2007 г. Община Силистра разработва и реализира Програма на мерките за закрила на деца с изявени дарби. Тя включва национални и регионални състезания и конкурси, класирането в които дава възможност за еднократно материално стимулиране на учениците. През 2020 г. над 80 ученици са получили награди по Програмата. Двама ученици получиха едногодишни стипендии от Министерството на образованието и науката. Експертно-консултативна комисия, с председател г-жа Мария Недялкова, заместник-кмет „Хуманитарни дейности“, в която влизат още представители на общинска администрация, Общински съвет, Регионално управление на образованието и директора на ЦПЛР-ОДК, заседава 3-4 пъти годишно и периодично предлага деца и ученици за награждаване. Целта е да се поощрят и стимулират децата и младежите да продължат да развиват дарбите си, да им се помогне да ги доказват в състезания с други, да се открои успеха им в дадена област като победа, заслужаваща специално внимание.

На срещата над 60 ученици ще получат своите награди за постижения в областта на науката и изкуствата.

За участниците е предвидена и забавна програма с участието на балет „Лиденс“ с ръководител Лидия Маркарян, Александра от ВГ „Бяло, зелено, червено“ при ЦПЛР- ОДК с ръководител Руманя

Вълчанова, а актьорите от ТС „Артистик“ при ОДК с ръководител Христо Христов ще представят „Чудни приключения с весели забавления“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе