Бивш учител по математика в Силистра намери и предаде пакет със стоки и документи на силистренка

Силистренски туристи от ТД „Дочо Михайлов“ срещнаха при необикновени обстоятелства силистренеца Петко Д. Петков в градската градина в Добрич. Възрастният господин направи непредизвикано добро на силистренка, забравила свой пакет със стоки и документи до алея с рози. Като всеки възпитан добруджанец, той чинно го прибира на съхранение, зачаквайки на близка пейка собственикът да се върне да го потърси.

Достолепният добричлия със силистренска жилка – съпругата му също, е бил преди десетилетия учител по математика в ОУ „Отец Паисий“, в гимназия „Димитър Благоев“ и в гимназията, предшественик на днешната ПМГ „Св. Климент Охридски“ в Силистра, на която е бил две години зам.-директор. Работил е в Силистра и като инспектор по математика в образователния отдел – на общината или на окръжния съвет – това не стана ясно.

После заминава за Добрич да преподава в тамошния учителски институт. Предаде много поздрави на своя колега химик Николай Манолов, попита и за други учители от своето поколение – на родените преди и малко след 40-ата година на миналия век.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе