Церемония по награждаване на абитуриенти отличници от випуск 2021 в Силистра

По покана на кмета на Община Силистра- д-р Юлиян Найденов се реализира Церемония по награждаване на абитуриенти отличници от випуск 2021.

В ПМГ „Св. Климент Охридски“ от 2004 г. се връчва награда „Първенец на випуска“. До сега 56 ученици са носители на отличието. Днес, отличници на випуска са:

1. Петър Пламенов Петров
2. Иван Иванов Неделчев
3. Ива Николаева Петрова
4. Теодора Евгениева Георгиева
5. Кара Красимирова Тодорова
6. Берна Велиева
7. Селин Ариф

В ПГСУАУ „Атанас Буров” вече 21 години се връчват награди за първенци на випуска с призове „Златна пара“ и „Сребърна пара“. До момента носители на приз „Златна пара“ са 21 отличници, „Сребърна пара“ 42-ма ученици.
Първенци на випуск 2021 г.:

1. Теодора Венелинова Миндизова – носител на приз „Златна пара“
2. Миряна Йорданова Димитрова и Марияна Димитрова Петрова – носители на приз „Сребърна пара“ и отличниците:
3. Ивелина Валентинова Николова
4. Виктория Радославова Колева
5. Красен Каменов Николаев
6. Християна Теодорова Златева

В ЕГ „П. Яворов“ – гр. Силистра носители на приза Първенец на випуска – Голяма Сова са 32-ма абитуриенти. Подгласници на наградата са 64 ученици. Тази награда се връчва от 1990 година в продължение на 31 години.
1. „Първенец на випуска“ за 2021г. – Женя Ивова Марчева 12а клас
Подгласници – Александра Борисова Димитова 12б клас и
Ния Андреанова Андреева 12а клас
И отличници:
4. Йоана Димитрова Ченева
5. Ана Георгиева Илиева
6. Рада Димитрова Златева

В ПГПТ „Евлогий Георгиев” от 14 години се връчва наградата „Първенец на випуска“, нейни носители са 51 абитуриенти. Имената на първенците на Випуск 2021 по успех:
1. Ния Русланова Дуницова
2. Елван Сунай Халид
3. Даниела Господинова Николова
4. Даниела Стоянова Толумбова

В ПЗГ „Добруджа” наградата „Първенец на випуска“в ПЗГ „Добруджа“ се дава повече от 30 години. В последните 5 години се връчва на най- добрия ученик от випуска и представлява дървена статуетка на сова. През годините назад е имало номинирани над 150 ученици.
„Първенец на випуска“ за учебната 2021 година е Денис Костадинов . Негови подгласници са Иван Маринов и Атанас Георгиев.

В ПГМТ „Владимир Комаров“ наградата „Първенец на випуска“ е учредена преди 8 години – 4 –ма са носители на приза. Имената на първенците на випуск 2021 г са:
1. Валентин Миленов Георгиев – 12. а клас;
2. Георги Христов Христов – 12. в клас
3. Тугай Бюлент Фахредин – 12. в клас

В Спортно училище „Дръстър“ наградата „Първенец на випуска“ се връчва от 12 години. Спортно училище „Дръстър“ е основано през 2005 година. През 2010 г. завършва първия випуск и се връчват наградите „Първенец на випуска“ и „Спортист на випуска“. Призът „За активна гражданска позиция“ е учреден при завършването на втория випуск през 2011 г. До момента 12 ученици са носители на наградата „Първенец на випуска“.
„Първенец на випуск 2021 г.“ – Симона Стефанова Георгиева
„Спортист на випуск 2021 г.“ – Ванина Деянова Илиева –
Приз „За активна гражданска позиция“ – Габриела Георгиева Стоянова

В Средно училище „Никола Й. Вапцаров“ първенци на випуск 2021 са:
1. Пресияна Минкова
2. Яница Костадинова

В ПГС „Пеньо Пенев“ от 25 години се връчва награда „Първенец на випуск“. Носители на приз „Първенец на випуск“ са 25 ученици.
Първенците на випуск 2021 г. – Биляна Живкова Иванова, ученичка от 12а клас, професия „Дизайнер“, специалност „Интериорен дизайн“.
Награда „Първенец на випуска“ се присъжда от над 20 години.

По време на тържеството поздрави към отличниците поднесоха: д-р Юлиян Найденов – кмет на община Силистра, Ивелин Неделчев – заместник-председател на ОбС, д-р Мирослав Тодоров, зам.- кмет „Финанси и икономика“, Ростислав Павлов-секретар, Мария Недялкова – зам.-кмет „Хуманитарни дейности“, д-р Габриела Миткова-началник на РУО на МОН. В присъствието на директорите на училищата всички абитуриенти получиха грамота и сребърната пара с герба на общината. Поздравления бяха поднесени в поздравителен адрес от и.д.областен управител Илиян Великов.

Рада Златева – абитуриентка отличничка от ЕГ и възпитаник на Вокална студия До Ре Ми, с р-л Бонка Скорчелиева изпя песен и сложи поантата на церемонията.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе