Младежка трудова борса „Готови за работа“ в Силистра

Снимка: Общинско радио

Вчера, 19 май, „Бюро по труда“–Силистра провежда младежка трудова борса по проект „Готови за работа“ от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014 – 2020”. Поканени бяха около 60 младежи и 8 работодатели, които са заявили свободни работни места. „Работодателите получиха и сертификат от наша страна за организираната трудова борса по проекта. Вече 14 години подред се провежда трудова борса с цел контакт лице в лице, търсещи работа лица и работодатели. Търсещите работа лица, могат да задават своите въпроси и съответно от работодателите да получат своите отговори,“ каза по повод борсата за Общинско радио-Силистра Милена Перчемлиева, директор на дирекция „Бюро по труда“-Силистра.

Събитието бе организирано от експерти, наети по Проекта, и подпомогнати от всички служители от дирекцията. Целта на мероприятието е мотивиране на младите хора до 29 годишна възраст за активно поведение на пазара на труда, чрез среща «лице в лице» с работодатели от различни отрасли.

Снимка: Общинско радио

Директорът на Дирекция “Бюро по труда” Силистра г-жа Милена Перчемлиева откри събитието и приветства всички присъстващи. Представи участващите осем работодатели и информира за свободните позиции, обявени от тях. Всеки работодател взел участие в организираната трудова борса получи лично от госпожа Перчемлиева Сертификат от Агенция по заетостта.

Всички присъстващи младежи получиха флаери с визуализация на проект „Готови за работа” и списък на свободните работни места. Събитието бе посетено от 30 младежи, които след срещата с работодателите очакват бърза и успешна реализация на пазара на труда.

Представени бяха начините за информиране и самоинформиране чрез ползване на информационното пространство на ДБТ Силистра и адреса на официалния сайт на Агенция по заетостта.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе