Общински съвет – Силистра провежда редовната си сесия

Общо 25 точки са включени в дневния ред на днешната редовна сесия на общинския съвет в Силистра, която се провежда в навечерието на Цветница , седмица преди Великден. Във внесена от кмета на общината д-р Юлиян Найденов се изисква изменение и допълнение на наредбата за организация на движението на територията на общината, както и Изменение на бюджета на Община Силистра за 2021г. във връзка с Приключване на II-ри етап от проект „Частично застроително решение за разширение на гробищен ансамбъл край гр. Силистра”. Това научаваме от Общинско радио-Силистра. А така също и учредяване на безвъзмездно право на строеж върху имот–общинска собственост в с.Айдемир на религиозна институция. Промяна характера на собствеността и замяна на част от имот – общинска собственост с части от имоти – частна собственост в с. Айдемир. пък е съдържанието на другата докладна , внесена също от кмета.

Общинските съветници ще разгледат и докладна , касаеща Промяна характера на собствеността на част от улица в с. Сребърна и замяна на част от имот – общинска собственост с части от имот – частна собственост, също внесена от градоначалника.

  • Разпореждане с имот-частна общинска собственост в с. Богорово.
  • Разпореждане с имот – частна общинска собственост в с. Айдемир, ул. „Букет”.
  • Разпореждане с имот – частна общинска собственост в с. Полк. Ламбриново.
  • Разпореждане с имот – частна общинска собственост в с. Айдемир, ПЗ „Запад”. са следващите четири докладни в дневния ред на сесията , внесени от кмета д-р Найденов.
  • Актуализиране състава на Комисията по чл. 9 от Правилника за финансово подпомагане на семейства и двойки с репродуктивни проблеми на територията на община Силистра и преструктуриране на детски ясли на територията на Община Силистра.
  • Определяне на заместник на представителя на Община Силистра в Общото събрание на акционерите на „Многопрофилна болница за активно лечение – Силистра” АД. Ще бъде обсъдено на сесията , а така също и избор на председател на ПК „Здравеопазване и социална политика, децата, младежта и спорта“ при Общински съвет-Силистра.
  • Приемане на Общинска стратегия за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците от община Силистра /2021-2022 г./ и Годишен план на дейностите за изпълнение на Стратегията за 2021 г. , гласи следващата докладна , заложена в дневния ред.в това число и промяна в наименованието на Обществения съвет по социално подпомагане и услуги в Община Силистра за периода 2019 – 2023 година.
  • Създаване на Съвет по въпросите на социалните услуги при Община Силистра. Ще занимава съзнанието на съветниците на базата на докладна внесена от кмета на общината
  • Разпределение на средства от бюджета на Община Силистра за 2021 г. по Наредба за условията, критериите и реда за финансово подпомагане на спортните клубове. е следващата поредна докладна внесена от д-р Найденов, както и приемане на Общинска програма на мерките за закрила на деца с изявени дарби от общинските и държавните училища за 2021 г.. и отчет на Общинска програма за закрила на детето за 2020 г. и Общинска програма за закрила на детето за 2021 г.
  • Приемане представените доклади за дейността на народните читалища на територията на Община Силистра за 2020 година и за изразходваните от бюджета средства е също докладна , внесена от кмета на общината.
  • Одобряване на Доклада за изпълнение на Програмата за реализация на Общински план за развитие през 2020 год. и Допълнение към Решение № 413, взето на заседание с Протокол № 17 от 28.01.2021 г., Общински съвет – Силистра за участие на Община Силистра с проектно предложение по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014 – 2020, Приоритетна ос № 2 „Намаляване на бедността и насърчаване на социалното включване”, по процедура чрез директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05M9OP001-2.090„
  • Нова дългосрочна грижа за възрастните и хората с увреждания – Етап 2 – предоставяне на новите услуги“ са следващите две докладни в обширния дневен ред на сесията
    Общинските съветници ще обсъждат и внесената от кмета докладна , касаеща приемане на отчет по изпълнението на 2020 г. на Програма за намаляване нивата на замърсителите в атмосферния въздух и за достигане на утвърдените норми в гр. Силистра”.
  • Последната докладна се отнася до определяне размера на първоначалната такса по съответната тарифа при извършване на таксиметров превоз на пътници на територията на община Силистра. и одобряване на задание за проектиране и допускане изработване на Подробен устройствен план /ПУП/ – План за застрояване /ПЗ/ за „ПИ с идентификатор 66425.507.287 по КК и КР на гр. Силистра, община Силистра, местност „Орта Борун“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе