СНЦ „Дуросторум-Дръстър-Силистра“ се включва отново в глобалната инициатива „Ден без асансьори“

Заседналият начин на живот и слабата физическа активност могат да се отразят негативно на здравето, благополучието и качеството на живот на хората. Дългосрочната карантина по време на първия, втория и третия локдаун тази година е предпоставка за допълнителен стрес и е изпитание за психичното здраве на гражданите. Физическата активност и техниките за релаксация могат да бъдат ценни инструменти, които да ни помогнат да запазим спокойствие и да продължим да опазваме здравето си през всички сезони.

А знаете ли, че имате нужда само от 30 минути умерена физическа активност на ден? Съществуват лесни начини, чрез които можете да направите физическата активност част от ежедневието си, без това да ви коства време или средства.

Днес СНЦ „Дуросторум-Дръстър-Силистра“ решиха да са физически активни и изкачиха 329-те стълби към Крепостта като алтернатива на ежедневното използване на асансьора. Така, една сериозна агитка от хора, водещи здравословен начин на живот, взеха своето „лекарство“ – движението и стълбите и отбелязаха Световния ден без асансьори.

Това можете да направите и вие, като отбележете #NoElevatorsDay днес и дадете мотивация на тялото си това да се случва ежедневно. Ето как:

  • изберете стълбите – в блока, към работното място, към училище, по време на разходката си през деня или прибирайки се у дома. Изкачете стълби и ги пребройте.
  • включвайки се в инициативата на BG Бъди активен ще напомним на всички, че активният начин на живот и движението носят не само здраве, но и повече продуктивност, усмивки и разбира се – пролетно настроение.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе