Общински съветник от ДПС Дулово: Няма истина в разпространения сигнал, притесняват се, че съм сред хората

На 31 март в редакцията ни бе получен сигнал от общинския съветник от групата на ДПС в град Дулово – Тунчай Акиф. В писмото се разпространяваше информацията, че партията купува гласове със средства, събрани от членския внос на партийните членове.

„В момента нашите пари, както и парите, събрани от членски внос, се раздават за купуване на гласове по селата в Община Дулово, от  „медицинските лица“, обикалящи общината с линейка, предоставена от водача на нашата листа и кандидат за депутат от ДПС. Линейката идва уж да те прегледат, а си тръгваш с бюлетина на ДПС и пари в джоба.“ –  гласеше част от отвореното писмо.

Медията ни направи свое разследване по случая и се свърза с ОДМВР Силистра и Окръжна прокуратура Силистра. От двете институции отрекоха при тях да е входиран подобен сигнал.

Свързахме се и с Тунчай Акиф, за да чуем неговата гледна точка.

Няма никаква истина в сигнала, който бе разпространен в медийното пространство от мое име. Предполагам, че е изпратен от хора, които се притесняват, че съм сред съгражданите ми и имам близък контакт с тях.

Аз съм общински съветник, който е постоянно сред хората и имам тяхното уважение. Работя в частен сектор и нямам личен бизнес. Самият аз дарявам голяма част от заплатата си всеки месец на хора в нужда.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе