Тировете са изведени от Силистра благодарение на единомислието между институциите, гражданите и бизнеса

Както министър-председателят Борисов отбеляза над 200 тежкотоварни камиони минаваха през Силистра и тормозеха всички. След настояване, е постигнат консенсус, а разговорите на премиера Борисов с румънския му колега и румънските министри, дадоха резултат.

Премиерът Борисов отбеляза, че преминаването на тирове, означава, че има производство. Напомни, че нашият регион е от голямо значение, като част от оста Юг-Север.

Кметът д-р Юлиян Найденов отбеляза, че е създадена много добра организация за работата на ферибота от „Гранична полиция“, служители на Агенция „Митници“ и ресорните ведомства от българска страна.

Председателят на Общинския съвет д-р Мария Стойчева припомни, че никой не вярваше, че тировете няма да преминават през града и каза още:“Положихме огромни усилия и изпълнихме най-важния си ангажимент към жителите на град Силистра – във вторник бе възстановена дейността на фериботната линия от Силистра до румънския град Кълъраш. Досега целият тежкотоварен трафик преминаваше през ГКПП „Силистра – Остров“, така 200 камиона дневно се движеха по улиците на Силистра“.

„От българска страна имаме пълна готовност да стартираме и изграждането на мост над р. Дунав в района, но чакаме и съгласието на румънските колеги. Работим активно по модернизирането на инфраструктурата по оста Север – Юг. Това е и една от основните цели на инициативата „Три морета“, в чийто фонд участваме с 20 млн. евро.“- каза премиерът Бойко Борисов.

Министър-председателят дойде в Силистра, за да се убеди в резултата, който дадоха общите усилия за справяне с един от…

Posted by Община Силистра on Saturday, March 20, 2021

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе