Актуална информация за присъственото обучение в училищата в област Силистра

Относно последната промяна в заповед на министъра на здравеопазването № РД – 01- 98/ 14. 02. 2021 г. за разрешаване на допълнителни класове да преминат на присъствено обучение, ситуацията в област Силистра е следната:

1.Допълнителните условия не се отнасят за 12 училища в областта, които имат във всичките си класове по повече от една паралелка. Те продължават да спазват установения от министъра на здравеопазването график за редуване на класовете. На 18. 02. се извършва замяна на присъственото обучение на VІІ, VІІІ и ХІІ клас с V, Х и ХІ клас. Останалите класове са в обучение от разстояние в електронна среда. Нова размяна ще има отново на 4 март.

Това се отнася за 3 те основни училища в гр. Силистра, за 3 –те училища в гр. Дулово (основно, средно и професионално), 2- те средни училища в гр. Тутракан, ЕГ „П. Яворов“ и ПГСУАУ „Ат. Буров“, Силистра, средното училище в Главиница.

В ПГМСС „Н. Й. Вапцаров“, Средище за периода 15 – 19. 02. са преустановени присъствените занятия за всички класове поради усложнена епидемична подготовка – по препоръка на общинския кризисен щаб и с разрешение на министъра на образованието и науката. От новата седмица продължават с графика за редуване на присъственото обучение на класовете.

2. Напълно могат да провеждат присъствени занятия с всичките си паралелки 27 училища, тъй като имат по 1 паралелка във випуск. Сред тях са началното училище в с. Поройно, СПИ в с. Варненци, много основни училища във всички общини, средните училища в с. Окорш и Паисиево, професионални гимназии (ПГС, ПЗГ, ПГСС), спортното училище в Силистра.

В ОУ „Ц. Церковски, Средище за периода 15 – 19. 02. са преустановени присъствените занятия за всички класове поради усложнена епидемична подготовка – по препоръка на общинския кризисен щаб и с разрешение на министъра на образованието и науката. От новата седмица в основното училище в с . Средище ще могат да имат изцяло присъствени занятия.

3. Частично се прилагат променените условия 5 училища, които в някои класове имат по 1 паралелка и те ще тръгнат присъствено на училище, но в някои випуски имат по 2 паралелки и те ще продължат да участват в установеното редуване. Това са:

  1. ОУ „В. Априлов“, Голеш
  2. ПГПТ „Ев. Георгиев“, Силистра
  3. ПГМТ „Вл Комаров“, Силистра
  4. СУ „Н. Й. Вапцаров“, Силистра – целият начален и гимназиален етап са на присъствено обучение, но в прогимназиалния етап ще се прилага редуването.
  5. ПМГ „Св. Кл. Охридски“, Силистра – прогимназиалният етап може да е на присъствено обучение изцяло, но в гимназиалния етап се прилага редуването.

9 училища ще започнат присъственото обучение на допълнителните паралелки от 16. 02. 2021 г.

Новите ученици, които се присъединяват към присъственото обучение извън графика за редуване са 1143. Общо за тази седмица на присъствени занятия могат да бъдат 6383 ученици, които са 67 % от учениците в областта.

По данни от платформата поддържана от МОН, на 15. 02. 2021 г. карантинираните ученици са 30 –двама с положителни тестове, а останалите като контактни. От служителите в училищата 11 са с положителни тестове, а 4- ма са карантинирани като контактни.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе