Задържаха двама мъже, единият шофирал под въздействие на дрога, а другият притежавал наркотични вещества

Полицейски служители са установили 23-годишен, шофирал под въздействие на дрога, и спътникът му – на 27 години, държал наркотични вещества, при специализирана полицейска операция, проведена вчера на територията на Алфатар за времето от 14:00 часа до 22:00 часа.

В хода на операцията на един от изградените КПП в периферията на града бил спрян лек автомобил „Сеат“, управляван от 23-годишен, и с пътник – мъж на 27 години. След проба с техническо средство било установено, че водачът е седнал зад волана след употреба на метамфетамин, а в чанта, притежание на пътника, били намерени 5.6 грама канабис. При последвали процесуално-следствени действия в дома на 27-годишния в Алфатар били намерени 1.8 грама метамфетамин. Срещу водача, който е отказал да даде кръвна проба, е започнато бързо производство, а срещу спътника му е образувано досъдебно производство.

В рамките на операцията са проверени 132 моторни превозни средства и 194 лица. За установени нарушения на Закона за движение по пътищата са съставени 2 акта и 7 фиша, съставен е и 1 акт по Закона за българските лични документи.

Акцията се проведе под ръководството на Окръжна прокуратура – Силистра с цел противодействие на конвенционалната престъпност, опазване на обществения ред, намаляване на пътнотранспортния травматизъм в региона.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе